2009. március 3., kedd

5 nap Valais - Összefoglaló

Nos, íme az 5 napos síutunk összefoglalója.

Hol is kezdjük...

Hihetetlen élményben volt részünk Zermattban, amiben az idő is közrejátszott. A pályák fantasztikusak, a látványról pedig nem hinném hogy sokat kell beszélni, egyszerűen nem fogható máshoz...

Sajnos csak 2 területén tudtunk csúszni, de amit el tudunk mondani, hogy ekkora részen is hatalmasat lehet síelni, ez a két terület is minden igényt kielégít a hosszú, kiválóan kialakított pályákkal és felvonókal. Sokat igérő a gleccser és a Schwarzsee paradise végtelen piros pályáinak térképe és persze élő látványa...de legalább maradt a következő alkalomra.

A hely ennyi tapasztalat alapján is 5*-ot érdemel :-) Síélményben megosztott első helyen van nálunk a Jungfrau régióval...

Saas-Fee terepe szintén kiváló, a maga katlan-szerű elhelyezkedésével és a 4000esek látvánnyával együtt. A terep persze kisebb, de annyival intimebb is, nyugalmasabb is mint Zermatt.

Talán úgy lehet leírni, hogy Zermatt nagy kaliberű, míg Saas-Fee diszkrétebb. 1 hétre kiváló párosítás lehet - persze ha valaki egyáltalán át akar jönni Zermattból...:-)

A Saas-Grund feletti Hoch-Saas terep családosan kiváló, 1 napra megfelelő lazitós pályarendszer.

A hótalpas túráról pedig annyit, hogy ilyen körülmények között csúcs élmény...Mostantól kibővült téli sportjaink tárháza, elhatároztuk, hogy nagyobb síelések alkalmával a pihenő napot hótalpas túrával fogjuk tölteni, ill. amikor alkalmunk van nem hagyjuk ki ezt az élményt a közeli, alacsonyabb hegyekben.

Ja és még valami: A Síelők.hu fórumában felvetett oktató videók tanulmányozása nagy hasznunkra volt...nagyon gyorsan és látványosan fejlődtünk az 5 nap alatt... :-)

Üdv


1 megjegyzés:

Jman írta...

Egy generál megjegyzés: amint elkezdtek pályán kívül menni, hirtelen megnövekszik a kisebb síterepek vonzereje is (sokkal olcsóbb, és sokkal kevesebben vannak). Nagyon hóbiztosak (a 2 évvel ezelőtti szezonban aranyat értek): Ovronnaz (ez amúgy elég nagy amúgy is), Arolla és Super St. Bernard. Ezen kívül kisebb, jó hó esetén nagyon jó freeride-ot nyújtó helyek: Les Marécottes (holnap oda tervezek menni), La Fouly, La Dole (a Jurában), Rochers-des-Naye (Montreux felett, marha jó hangulata van), Moléson (egy nagy szikla és a körülötte levő pályák, nyáron Via Ferratazni lehet rajta amúgy). Szintén jó pályák vannak még Adelboden-nél is. Mi ennél sokkal messzebb még nem mentünk (koránkelési hajlandóság és az egynapos utak preferenciája miatt).