2008. június 22., vasárnap

Jungfrau régió --- CSOKIPAPIR !!! --- II.

Ismét szép időre ébredtünk. A **Hotel bőséges reggelije elfogyasztása után bepakoltunk a kocsiba és felpattantunk a biciklikre. Célunk Mürren 1650m-en, a völgy Wengen-nel szembeni oldalán. Lauterbrunnenből felvonóval mentünk fel Grütschalp-ig, 1487m-re.

Onnan következett a kemény tekerés felfelé kb 6 km-en keresztül a faluig. Az eleje nagyon meredek volt (persze akkor még nagyon-nagyon edzetlenek is voltunk), de a látvány feledtette a fáradtságot!


Csodás volt, lenyűgöző és még nem is tudjuk milyen jelzőkkel lehetne illetni...életünk eddigi legszebb biciklitúrája volt: tengerkék égbolt, szemközt csodás 4000-es csúcsok szinte elérhető távolságban, hangulatos túraösvény - hol erdős részen, hol fennsíkon keresztül, kolompírozó tehénkékkel...felejthetetlen élmény volt!

Maga Mürren egy mesefalu, egy kis fennsíkon, szemben a Jungfrau, a Breithorn és más csúcsok - de olyan mintha elérnéd a kezeddel. Nagyon csendes, tökéletesen nyugalmas hely a pihenésre.


Ilyen közelséget a hegyekhez még nem éreztünk sehol!!!

A kevésbé sportszeretők kisvonattal 15 perc alatt ott vannak a Grütschalp felvonótól. Másik megközelítési lehetőség a Stechelberg állomásról – amely Lauterbrunnentől kb. még 5 km-re van a völgy vége felé - végig felvonóval szintén kb. 15 perc.

A falu környékén még karikáztunk kicsit, majd pedig letekertünk - leginkább gurultunk -, kb 10 km-t, és kb 750m-t 'leküzdve' :-)

A túránk számokban összesen: 21 km, kb 1000m szintkülönbség, 2 óra 20 perces aktív biciklizés.