2009. április 25., szombat

Biciklivel Morges-ba

Nos, az idő jó, lelkesedés van, akkor emeljük a távot a tekerésben.

Neki is indultunk délelőtt, hogy eltekerjünk Morges-ba. Ez egy kisebb város, Lausanne mellett a tó partján, tőlünk kb 25 km-re. A standard útvonalon mentünk, a tóparti országút bicikliútján. Rolle-ban tartottunk egy kis pihenőt, a parti sétányon.



Valami katonai parádé is volt a helyi Chateau-ban, itt:




Rolle után sajna egy darabon nincs bicikliút, és elég nagy volt a forgalom a szombati bevásárlók hada miatt (itt ugyebár nincs nyitva semmi Vasárnap). Igy St Prex-nél le is térünk a főútról, megnéztük a bájos kis falut és a kikötőt.




Aztán megérkeztünk Morges-ba, ahol a hangulatos főutcán éppen piac volt, és nagy hangulat.




Ezt kiélveztük, szendvicseztünk egyet a parti pálmás-virágos sétányon, majd indulás vissza.

3 óra 18 perc volt a tekerés, bár ebben vagy fél óra lehetett a lassúzás és tájnézés, és kb 200m szintkülönbséget küzdöttünk le, mert van egy két rövidebb közepes emelkedő az útvonalon.

Kellemesen kifáradtunk az 54.5km után...

:-)


2009. április 19., vasárnap

Biciklitúra a környéken - Melegítés

Nos, letettük ugyebár a leceket sajna, és jól leizzadtam a bringák felpumpálásával...Sajnos még nem újítottunk be egy normális pumpát, még amit a cangák vásárlásakor vettünk - ami egy kis túlélő-pumpa - na azzal vacakoltam vagy negyed órát.

Na mindegy. Lényeg, hogy jó idő volt a hét végén, így felpattantunk és tekertünk egy bemelegítő menetet egészen Rolle kisvárosáig, oda vissza 25 km-t az országúton, amit kerek másfél óra alatt nyomtunk le. Abszolut nem nyomtuk neki, örömbringázás volt a cél.

Annyit azért hozzá kell tenni, hogy Nyon felé visszaúton, a főútról nekiindultunk a szőlősök között kb 500m-t felfelé, Bursinel falvába jó meredeken. Csak az íze végett...

A falu kicsi és kellemes, egyetlen nevezetessége, hogy itt megszállt egykoron Churchill is pár napra, ami szépen ki van táblázva a helyi Auberge falán...másik nevezetesség lehet a látvány, ami a szőlősökre, mögötte a Léman tóra, majd az Alpokra nyílik. Idilli...

:-)
ui: Ja, és utunk során láttuk Herr Schumacher-t, legalábbis a testvérpár valamelyikét - nem tudtam pontosan megnézni, amikor elhúzott mellettünk a sárga Cobra-jával. Itt lakik az öregebbik a közeli Gland-ban.