2009. december 1., kedd

Fotózás

Sokat törtem a fejem az elmúlt időben, hogy hogyan tudnék szebb síelős és túrázós, stb fotókat prezentálni itt a kedves olvasóknak...meg persze leginkább magunknak a gyűjteménybe.

Első ötletem az volt, hogy egy újabb és jobb kompakt gépet veszek, amit vihetek magammal síeléskor is, és nem kell annyira félteni. Aztán rájöttem, hogy ennek túl sok értelme nincs, mivel elég jó fotókat csinál a kis Sony masina, amit már vagy 2 éve nyúzok.

Október végén egy hétvégén itt járt a családunk egy része és volt lehetőségünk meglátogatni Chillion várát, Montreux mellett. Jártunk már itt vagy 2x, de be még nem mentünk. Na most igen, és meg kell mondjam megéri a beugrót, nagyon szépen rendben tartott emlékek és alapos történeti leírások mutatják be a hely sok százéves múltját.

Ennyit a kazamatákról és a tróntermekről...nem is ez a lényeg...hanem az, hogy hatalmas mázlink volt, mivel az egyik nagyteremben egy svájci fotós srác alkotásait lehetett megcsodálni, aki speciel az Alpok hegyeiről készít tájképeket.

Nem akarom túllihegni, meg túlreagálni a dolgokat érzelmileg :-), de úgy gondolom ez az élmény valamilyen szinten mérföldkőnek tekinthető hobbijaim alakulását illetően, talán ha megnézitek EZEKET, jobban érthető.

A lényeg, hogy fantasztikus képeket csinál az úriember, dedikáltattuk is vele az Alpokról szóló képeskönyvét , beszélgettem vele kicsit, és lényeg a lényeg, hogy elhatároztam, hogy a nyomdokaiba lépek. :-)

Eddig is egy vagon képpel tértünk haza a hegyekből, most a célom az, hogy pár KIVÁLÓ képet készítsek mindenhol ahol csak járunk!!! Úgyhogy megvan a kiegészítő program a fárad sínapokra, nyári túrázásokra, biciklizésekre....Drága kicsi M imádni fogja, hogy mindig megállok majd tökölni az állvánnyal, géppel, szűrőkkel, stb...sokkal tovább mint eddig...Hehe.

A fentiek eredménye, hogy eldöntöttem, hogy komoly fotómasinát veszek, nem sz.rozok :-) Jó sokat bújtam a netet és eldöntöttem, hogy beruházok egy jobbféle Canonba, az új EOS 7D-be, (18-135-ös ojjektívvel) ime:


Persze-persze drága, főleg kezdő DSLR-nek, de mint korábban említettem, egyszer élünk :-) (Korábbi komolyabb gépem, a Sony F828 is nagy beruházás volt 2004 elején, és jó sokáig el voltam vele...bár tudom ez más tészta lesz, főleg az objektívek miatt...)

Azóta persze elkezdtem vásárolni a fotós újságokat, bújom a netet és próbálom megérteni az alapokat, trükköket, stb...Meglátjuk mi lesz belőle :-)

Érdekes belegondolni, hogy a síelésen kívül régen vettem ilyen komolyan egy hobbit tanulás és felkészülés tekintetében...:-)

És ez tetszik...