2009. május 24., vasárnap

Tekerés felfelé...csak felfelé...

Nos a mai bringázásunk fantasztikusra sikeredett.

Az elmúlt 3 hétben nem nagyon mozogtunk és most nagy nehezen sikerül magunkat rávenni egy kis pedálozásra. Tudni, kell hogy 4 napja jó az idő, 30 fok és jó párás-nyálkás...De valahogy neki kellett indulnunk...sikerült is ezt fél 11-kor...no comment.

Lényeg, hogy az évre van egy célunk biciklizés ügyben, miszerint szeretnénk feltekerni (legalábbis én) egy komoly hágó tetejére, ami itt ugye kb 1900m és afelett van. Márpedig erre készülni kell.

Emiatt kitaláltuk már korábban, hogy a készülésre kiváló lehetőséget ad a mögöttünk elterülő Jura hegység, aminek a hozzánk közeli Nyon feletti csúcsa kb 1600m-en van.

Első készülési fázisként ma nekiindultunk, hogy feltekerjünk a kb 1070m-en fekvő St-Cergue városkájába. Otthonunk kb 420m-en fekszik, nos innen kezdtünk el tekerni...baromi optimistán...Most így visszatekintve, tényleg nem is aggódtunk...

Tehát fel a bringára, minimális öltözet, dögmeleg, magas páratartalom, stb stb...És gyakorlatilag végig emelkedő, hosszabb lankásabb, és szerpentines meredek szakaszokkal. Az út elején található Begnins falvát elhagyva, már nem volt bicikliút, forgalom viszont rendesen.

Nyomtuk neki rendesen, de az első óra után leginkább lassabban...

A programot színesítette, hogy a biciklizés kiegészült a folyamatos kút-kereséssel, mert nagyon kellett a víz...de szerencsére több falun keresztül vezetett utunk Arzier felé, és pont jól tudtunk gazdálkodni az innivalóval, meg magunk hűtésével a helyi forrásokból...:-)

Kellemetlen élmény volt, hogy Arzier előtt egy vasútállomáson ott várt minket egy étel-ital automata, tele hidge vizzel, stb - csak éppen aprót nem hoztunk...Jó lecke volt...:-)

Úgyhogy nyomtuk neki felfelé - és tényleg egyfolytában...A környék gyönyörű, fantasztikus házak, nyaralók, chalet-k mindenfelé, és persze szuper kilátás mindenhonnan a Léman tóra és az francia alpokra (bár most a pára miatt nekünk ebben nem volt részünk...)

Lényeg a lényeg, hogy 19km-t nyomtuk felfelé, 1 óra 50 perc alatt értünk fel St-Cergue-be, meglepően nem túl fáradtan...ebben biztos segitett, hogy a kutaknál mindig nyújtottunk kicsit. A városka központja:



A városban burkoltunk egy jó tésztát és pizzát, pótoltuk a folyadék-veszteséget, és veregettük a saját vállunkat, hogy ezt meg bírtuk csinálni... Itt tápoltunk:




Amikor nekiindultunk ebben a "&@#!% melegben az első emelkedőnek, egyáltalán nem hittem hogy feljutunk St-Cergue-be...

És mégis SIKERÜLT!!!

Nagyon tanulságos, hogy mennyi tartalék van az emberben, pedig nem is gondolnánk...

Szuper teljesítmény volt a 650m felfelé, még sose csináltunk ilyet... Lehet másoknak nem annyira lenyűgöző, de nekünk igen. :-)

A kaja után pedig Nyon-t céloztuk meg és 20 perc szerpentines száguldás majd pár perc pedálozás után haza is értünk. Ime Trélex falva már Nyon mellett, nagyon szép kis hely:




És most itt ülünk a teraszon, és még mindig veregetjük a vállunkat...És nem vagyunk annyira kipurcanva!!!


:-)