2009. július 26., vasárnap

Val d'Hérens - Val de Bagnes II.

Reggel kicsit későn keltünk, ezért eldöntöttük, hogy nem megyünk vissza Arolla-ba, mert elég hosszú lett volna visszavezetni. Igy 2. alternatívaként, indulás Verbier felé...Sehol egy felhő, így elhatároztuk, hogy elmegyünk a Val de Bagnes végébe, hogy megnézzük a Mauvoisin gátat és víztározót, amiről már szintén sokat hallottunk.

Martigny-től kb 45 perc alatt értünk fel Mauvoisin falvába (1850m-re), ami nem más mint kb 5 épület. Itt egész nagy tömeg fogadott minket, mert délelőtt volt a Martigny-i biciklis klub idei versenye: Martigny-Mauvoisin, kb 35 km-es útján. Nos, nem semmi lehet ezen a tájon biciklizni, mondjuk az meg pláne lenyűgöző hogy a jobbak 80 perc alatt feltekernek...Kocsival ismétlem 45-50 perc...

A Mauvoisin parkolóban átöltözés majd felsétálás a gátra, 1961m-re. Nem semmi, 230m-es beton-építmény...Magyarázza el nekem valaki, hogy a bánatba lehet ezt ideépíteni...


És persze a látvány is fantasztikus...




A gátról ha túrázni akarunk a tó bal és jobb partján is elindulhatunk. Mindkét irányban kb 3.5 óra elérni a tó végében 2462m-en fekvő Cabane de Chanrion-t. Mi nem terveztük hogy körbemegyünk, kicsit későn érkeztünk ehhez.

Balra indultunk el és lankás sétaösvényen (az elején rövidebb alagutakban) mentünk kb 1 órát, és kb 150m-t másztunk fel. A látványról nem kell sokat magyarázni, beszéljenek inkább a képek.




Lenyűgöző a hely, természetesen felkerült kedvenc túra-helyszíneink már elég hosszú listájára.




Pihenés a tó kb egyharmadánál, ahol gyönyörű vízesések tövében napoztunk kicsit, majd indulás vissza a gáthoz.

Aztán indulás haza.

-------------------------------------------------------------------------------------

Nos a Val de Bagnes most sem okozott csalódást...A Mauvoisin gát és környéke legyűgöző és bár nem egyszerű oda eljutni, mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

:-)

Nincsenek megjegyzések: