2009. április 8., szerda

Húsvéti pihenés - 1. nap

Megjött a húsvéti szünet, ami itt 4 napos és természetesen beterveztünk egy kis síelést, az idény zárására.

A célállomás nem lehet más mint a Wallis/Valais, azon belül pedig ismét Saas-Fee és Zermatt. Most mit csináljunk, ez van...:-)

Szállás a standard helyen, Saas-Grundban, átlagos 110CHF/éjszaka két fő részére, ami szuper, tekintettel arra is, hogy mindenhol teltház van ilyenkor.

Indulás péntek korán reggel, hogy csússzunk egyet egyik kedvenc kis helyünkön, Grimentzben, feleségem ugyanis nagyon megszerette ezt a központot, és ami azt illeti én is. Optimális 2 óra alatt értünk el a Bendolla felvonóhoz, ami rekord idő.

Nos igen, a Rhone partján az autópályán már reggel is elég meleget mutatott a kocsi hőmérője, és felérve a Val d’Anniviersbe is tavaszi idő fogadott, meg persze verőfény. Grimentz-ben is csak a Bendolla völgy-állomáshoz vezető pályán volt hó, a faluban pólóban sétáltak a nyaralók.

Felérve a Bendollára, hasonló volt a meleg, és bár hó volt bőven, azért érezhetően már kezdett olvadni, reggel 9-kor. Innen fel, hogy csússzunk párat a kedvenc kékes-pirosunkon. A hó itt kemény, néhol erősen fagyott volt, a pályákon persze senki, így lehetett élvezni a csúszást még ilyen körülmények között is.

Aztán át-csákányoztunk a Becs-de-Bosson csúcs körüli részre, ahol vagy 5-öt csúsztunk, gyakorlatilag besíelve minden erősebb pályát – külön élmény volt most a két fekete pálya.

1 óra körülre viszont 2500m-től lefelé elég nehéz lett a hó, így bár nagyon jól tudtunk technikázni még ilyen körülmények között is, úgy döntöttünk, hogy elég lesz a napra. Búcsú a Val d'Anniviers-től, íme Vissoie:



Ezután indulás Saas-Grundba, ahol természetesen régi ismerősként fogadtak minket a hotelben :-). Este persze Fondue, Appenzeller, Fendant és alvás. A darts most elmarad, mert bedöglött a gép...

Nincsenek megjegyzések: